Ga door naar de inhoud Ga door naar het navigatiemenu

DE QUICK-STEP ACADEMY FOR EXCELLENCE IN FLOORING

De Quick-Step Academy for Excellence in Flooring is een toonaangevend opleidingscentrum dat zich toespitst op opleidingen voor professionele installateurs van vloeren in hout, vinyl- en laminaat.

Door opleiding te volgen aan de Academy for Excellence in Flooring, ben je aan het juiste adres als het over kwaliteit en knowhow gaat. Wij zijn gecertificeerd door kmo portefeuille en QFor.

   

De Quick-Step Academy for Excellence in Flooring geeft u de kans om nieuwe vaardigheden en technieken aan te leren en uw bestaande vaardigheden en technieken te verbeteren op het vlak van de installatie van laminaat-, parket- en vinylvloeren in een professioneel opleidingscomplex.

Naast installatietrainingen bestaat het aanbod van de Quick-Step Academy ook uit opleidingen 'verkoop en marketing' die georganiseerd worden op verschillende locaties in België of in uw winkelpunt.

HOE MEER JE WEET, HOE MEER JE KUNT GROEIEN

Dat is de filosofie achter de Quick-Step Academy for Excellence in Flooring.

We hebben opleidingscursussen ontwikkeld, gespecialiseerde medewerkers aangeworven en ongeëvenaarde faciliteiten gecreëerd met één doel voor ogen: installateurs en retailers een flinke voorsprong geven op de concurrentie dankzij kennis, vaardigheden, accreditatie en kwalificaties waarmee ze hun activiteiten sterk kunnen ontwikkelen.

De Quick-Step Academy heeft een oppervlakte van ongeveer 370 m² en bestaat uit een grote opleidingszone met zes specifieke opleidingsruimten. Daarmee is ze het grootse opleidingscentrum in de vloersector voor de voorbereiding, installatie en afwerking van laminaat-, parket- en vinylvloeren. De opleidingsruimten zijn uitgerust met de nieuwste werktuigen en technologie voor de installatie van vloeren.

Elke opleidingsruimte werd ontworpen en handmatig geïnstalleerd en bevat enkele van de moeilijkste obstakels waarmee professionele vloerinstallateurs dagelijks worden geconfronteerd.

Onze experten

Opdat de opleidingen aan de Quick-Step Academy aan de hoogste verwachtingen zouden voldoen, werd een ervaren team van technici en experten samengesteld.

GEERT HANSSENS: TRAINING MANAGER INSTALLATIETRAININGEN, QUICK-STEP ACADEMY

Na een succesvolle carrière in standenbouw opinternationale beurzen en tentoonstellingen, winkel-, en interieurinrichtingenhad ik geen zin om zachtjes uit te bollen naar mijn pensioen. In tegendeel.Ik wou bovendien mijn wereldwijde ervaring kunnendoorgeven én die kans werd mij in 2014 geboden door Unilin Flooring.Opstart van de Academy For Excellence In Flooring inWielsbeke. Een Academy, ja, maar ik wou vooral meer dan een lesgeverzijn.Niet enkel trainen van beginners, verkopers, technici,maar vooral professionals naar een Master Installer niveau brengen.Verantwoordelijk voor België, Nederland en Frankrijk,maar het bloed kruipt…en ondertussen Duitsland, Zwitserland, Rusland, China,Japan… Jarenlange praktijkervaring kan je bovendien bestoverbrengen in een hands-on aanpak en dat gecombineerd met werfbegeleiding enondersteuning is mijn drijfveer om elke dag enthousiast aan de slag te gaan.

FREDERIC THIENPONT: INSTALLATIE TRAINER, QUICK-STEP ACADEMY

Na een gevarieerde loopbaan in de metaal- en plastieksector, maakte Frederic in 2003 de overstap naar Unilin. Gedreven door zijn interesse in technische zaken evenals in de systemen errond, werd hij al snel getriggerd door de producten van Quick-Step. Dit zorgde ervoor dat hij zich ging verdiepen in de installatie van de producten. Al vrij snel volgden de eerste plaatsingen. In eerste instantie tijdens zijn eigen verbouwingswerken, later eveneens bij familie en vrienden. Het duurde echter niet lang alvorens hij volledig gebeten was door de microbe. De hobby groeide al snel uit tot een volwaardige zaak. In 2006 startte Frederic, naast zijn vaste job bij Unilin, zijn eigen verdeelpunt/installatiebedrijf. Door het groeiende klantenbestand en de grotere vraag naar installaties, ontstond de noodzaak om extra mensen in te schakelen. Om alles in goeie banen te leiden, deelde hij naast zijn passie, ook zijn kennis en ervaring met nieuwe krachten om ze zo op te leiden tot eigen professionele installateurs. Toen de Academy in 2018 op zoek ging naar een versterking van zijn team, bood dit Frederic mogelijkheid om zich nog meer te verdiepen in de installatie van de perfecte vloer. Gedreven door zijn passie voor de producten, deelt hij als Installation Trainer graag zijn kennis en plaatsingstechnieken met andere professionals.